Дата публикации 26.01.2022
Ось уже протягом багатьох років заморожені продукти мають великий попит. Основними перевагами заморожених напівфабрикаторів від нашого партнера https://artofcooking.com.ua/catalog/zamorozheni-napivfabrikati-c28, який любязно погодився надати нам єкспертну оцінку якості порівнюваних продуктів є практичність, зручність та тривалий термін служби. Нижче порівняємо якісні характеристики заморожених напівфабрикатів зі своїми свіжими аналогами.
Оброблені заморожені продукти та свіжозаморожені продукти: у чому різниця?
По-перше, важливо уточнити різницю між цими двома типами заморожених продуктів. Оброблені заморожені продукти зазвичай є стравами швидкого приготування, в яких куплені продукти відправляються з морозильної камери прямо в духовку (електричну, газову або мікрохвильову). Ці продукти відносно недавно з’явилися на ринку, але вони вже доступні в дивовижній різноманітності: від готової до вживання лазаньї до бефстроганова, гамбургерів, приготовлених у мікрохвильовій печі, і т.д.
Заморожене м’ясо проти свіжого м’яса
Якість замороженого м’яса може бути такою ж, як у свіжого м’яса, якщо під час заморожування дотримуватися належних запобіжних заходів. Таким чином, якість їжі буде залежати більшою мірою від умов, в яких це м’ясо знаходилося раніше: чи хорошої якості, його жирності, його транспортування та інших. Таким чином, заморожене м’ясо при вживанні має якість, дуже схожу на свіже м’ясо, поступаючись тільки текстурою, оскільки після заморозки м’ясо зазвичай стає трохи менш ніжним.
Ще один момент – питання довговічності. Правильно заморожене м’ясо може зберігатись у морозильній камері до 3 місяців. Ще одним фактором, який продовжує термін зберігання замороженого м’яса, є попередня кулінарна обробка. Приправлене та приготовлене м’ясо зберігається довше, ніж сире м’ясо у морозильній камері. Нарешті, розморожуйте продукти лише у тому випадку, якщо ви збираєтеся їх їсти. В іншому випадку розморожування з подальшим повторним заморожуванням може погіршити якість і призвести до псування м’яса.
Заморожені овочі проти свіжих овочів
Майже всі продукти можна заморозити. Низькі температури сприяють зберіганню та довговічності нескінченного списку продуктів. Тож із овочами інакше бути не може. У цьому випадку важливо відзначити, що заморожені овочі містять менше поживних речовин, порівняно з їх натуральними аналогами. Незважаючи на цей недолік, заморожені продукти мають перевагу в рутині людей, які не мають часу присвячувати себе кухні. Таким чином, між відмовою від їжі та поїданням їжі з морозилки в каструлю другий варіант, безумовно, найкращий.
Крім того, найкращий спосіб забезпечити однорідність овочів, які поміщаються в морозильну камеру, — це приготувати їх перед зберіганням. Це дозволяє їм зберігатися до 90 днів у морозильній камері.